lauantai 5. elokuuta 2017

Pohjaratkaisu ja pintamateriaalien valintaa

Yksinkertainen suorakaiteen mallinen talo ilman turhia kulmia. Iso lämmin kuisti pitää olla. Vanhantyylinen leivinuuni ja takka. Leveitä listoja. Avaraa ja korkeaa tilaa. Ja ehdottomasti pihasauna. Siinä muutamia toiveita, kun lähdimme taloa suunnittelemaan. Muuntelimme erästä pohjalaistalomallia (Maanhonka, Koivuaho) mieleiseksemme ja tuollainen siitä tuli. Tässä ekassa vaiheessa yläkerta siis jää kylmäksi. Kun se sitten joskus rakennetaan, puretaan alakerran pikkuveski pois ja tehdään tilalle raput. Lisää avaruutta tupaan saataisiin myös purkamalla keskimmäinen makkari samalla pois, mutta tässä vaiheessa se kolmas makkari on vielä erittäin tarpeen.



Sitten siihen mieleiseen suunnittelun vaiheeseen eli materiaalien valintaan. Hirret jäävät meillä näkyviin koko kehikon osalta niin paljon kuin mahdollista ja tavoitteena olisi löytää mahdollisimman lähellä puun omaa väriä oleva sävy. Osmo colorilta tuollainen toivottavasti löytyykin.

Keittiön osalta tarkoitus olisi mennä tuolla oikean alanurkan kaapistolla ja valkoisella laminaattitasolla. Hyvin simppeliä ilmettä siis, koska hirsi jää välitilassakin näkyviin. Allas tulee olemaan valkoista komposiittia, kiva kun tällaisia vaihtoehtoja tarjolla perus teräsaltaisiin nähden. Kiiltävät vetimet ovat vielä hakusessa. Keittiöön on tulossa sähkölieden viereen myös puuliesi ja takan yhteyteen leivinuuni. Onpa sitten tilaa missä kokkailla. Tyyliä muurauksiin haettu alla olevan kuvan mukaisesti.

Kuva: stubb.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti