sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Lattiat: ylös lautaa ja alas vinyylilankkua

Lattiat todentotta ovat olleet aika kauan mietinnän alla. Päädyimme lopulta asiassa kompromissiin, joten yläkertaan on nyt asennettu 28 mm paksu ja 120 mm leveä lautalattia ja alakertaan on seuraavaksi tulossa Pergon vinyylilankku.

Niin kovasti kuin talon henkeen olisi aito puulattia ollutkin omiaan, päädyimme vinyyliin syystä lattialämmitys. Onnistuneita kokemuksia vastaavasta emme oikein löytäneet. Lattialämmitys + lauta/lankkulattioita kyllä on tehty mutta oman vaikeutensa meille teki suuri yhtenäinen tila (=asentamisen haastavuus), puun toiminen eristeenä sekä lattian todennäköinen eläminen (tuore betonivalu kuivuu vielä aikansa). Testaamme tätä ratkaisua sitten aikanaan saunatuvan puolella. :) Pari kuvaa yläkerrasta vielä.Makuuhuone valmis.

Mallasimme ikkunan vuorilautojen koristelua.

2 kommenttia:

  1. Talonne istuu maisemaan kuin se olisi aina ollut siellä. Nykyajan mukavuudet (lattialämmitys) aiheuttavat varmasti pohdintoja materiaalien suhteen, valintanne kuulostaa järki päätökseltä. Mukava seurata projetinne etenemistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! :) Kiva kuulla, että monet ovat tuota mieltä maisemaan sopimisesta. Vähän ehkä mietitytti mitenhän kriittisiä ihmiset ovat, kun nyt pohjalainen irrotetaan Pohjanmaasta. Mutta noin muuten tällainen perinteinen talo on kyllä tuohon kylään ihan omiaan. :)

    VastaaPoista