tiistai 30. toukokuuta 2017

Suunnitelmien hiomista, tarjousten ja tilausten tekemistä

Otsikko puhuu puolestaan, siinäpä päällimäiset ajatukset rakentamisesta nyt. Sähkösuunnitelma, LVI-, vesi- ja viemärisuunnitelmat, keittiö ja muut kalusteet, muuraus, lämmitysmuodon lukkoon lyöminen. Yllättävää (vaikka niin selvää!) on ensikertalaiselle ollut, kuinka pitkälle kaikkien suunnitelmien on oltava tiedossa jo aivan projektin alkumetreillä. Eri ammattilaiset ja käytännön tekijät heittelevät kaikki omia hyviksi havaittuja ratkaisujaan, joita kannattaisi vielä ottaa huomioon. Pidettävä vaan pää kylmänä, mitä alunperin lähdimme tavoittelemaan mm. ulkorakennusten osalta. :)

Etenkin pihasaunan tarkempi suunnittelu tässä vaiheessa tuli itselle pienenä yllätyksenä, vaikka rakennuslupa siihen jo onkin. Tarkoituksena oli alkuun tehdä autokatos/varasto sekä talo ja keskittyä saunaan sitten myöhemmin, kun aika ja budjetti antaisivat myöden. Tämän vuoksi siis vähän hätiköityä pohjaratkaisua tarkemmin ei ajatusta sille vielä uhrattu. Alkuperäinen ajatus karvalakki tyyppisestä saunasta meinasi jo hieman karata käsistä; edestakaisin mietitty kannattaako sinne vetää maalämpö, lämmin vesi, lattialämmitys ym. Oma ajatus höylähirrestä oli tässäkin suunnittelussa vahva, mutta mikähän olisi oikeasti toimiva ja käytännöllinen hirren paksuus saunatuvassa? Saunavalmistajillakin hyvin eriäviä mielipiteitä asiasta. Olisko saunaan kuitenkin järkevää asentaa minikeittiö? Entäs vessa vaiko sitten ulkohuussi metsän reunaan, tämä olisi rakennusaikanakin hirveän kätevä? Näitä kysymyksiä ratkottu vielä ennen kuin kuokka on maassa perustusten ja putkien vetämisen osalta.

Tulisko tähän sauna vai kenties kyläkioski? Maksuna käy kivet :-)
No mutta tällä viikolla meillä on aloituskokous ja näillä näppäimillä saamme myös sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät tontin rajalle ja siitä sitten perille saakka. Aikataulussa pysytään.

Nyt näyttää tältä. Pihateitä, rakennusten paikkoja, ojituksia ja viemärikaivantoja ympäriinsä.
Välissä purettiin toisaalla lato, josta saimme raksa-aikaista materiaalia tontille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti