keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Jotain konkreettista

Talven aikana rakennussuunnitelmat ovat muuttuneet jo useaan kertaan, kunnes taas palanneet alkuperäisiin uomiinsa. Liipaisimella on käynyt vanhan talon ostaminenkin, joten omaa kanttia uuden rakentamiseen on ehditty punnita.

Olen enemmän kuin tyytyväinen, että pysyimme massiivirunkoisessa hirsitalossa. Nyt hankintasopimus Vaaran Aihkitalojen kanssa on tehty ja hirsikehikon pystytys tulisi osumaan elo-syyskuun vaihteeseen. Tätä ennen maanrakennusta, perustuksia ja autokatoksen/varaston rakentaminen. Mahdollisesti myös ulkosaunan rakentaminen kesän aikana, jos aikataulu vain antaa periksi.
Rakennuslupa on kunnalla käsittelyssä tänään. Luonnoksia ja talomalleja on pyöritelty useasti. LVI-suunnitelma on tekeillä painovoimaisella ilmanvaihdolla. Lämmitysmuodossa päädyimme maalämpöön, puulämmitykseen ja vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Yläkerta jää ykkösvaiheessa kylmäksi, tila riittää vallanmainiosti meille näinkin.

Tielinja on selvillä, vaikka itsestään selvää ei liittymäluvan saaminen julkiselle tielle olemassa olevasta rasitteesta huolimatta ollut. Pitkin talvea olemme kartoittaneet turvallisinta liittymää mutkaiselle tieosuudelle. Puita on kaadettu tulevan tien kohdalta.
Talkoot (puoli tuntia hommia ja kahvit?)
Mielenkiintoinen vaihe alkaa olla käsillä, kun rakennusten ja pihateiden sijainteja on merkitty maastoon. Pihasuunnitelmaa on tarkoitus vielä hioa, onnea on alalla työskentelevä sisko!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti