maanantai 11. joulukuuta 2017

Valoa, sisäovia ja lattiaa suunnitteilla

Nyt ovat tuvan seinät saaneet väriä pintaan, joten seuraavaksi alkaa katon panelointi. Valaistussuunnitelma on tässä välissä viimeistelty siihen malliin (pikaisesti raksalla vauva kainalossa, kuten monet muutkin päätökset), että katon voi laittaa umpeen. Meille tulee riippuvalaisimien lisäksi antamaan tehokasta yleisvaloa led spotit, joiden tehoa ja sijainteja on mallailtu nyt työmaalla. Tummat seinät imevät valoa aikalailla, joten tämä valaistusratkaisu on meille sopiva. Eipä kyllä ole (tämäkään vaihe) ensikertalaisille kovin helppo päätettävä. Saa vaan toivoa, että kytkimet olisivat oikeasti järkevissä paikoissa ja hermo valojen kanssa ei menisi heti, kun asumaan päästään. Itselle tärkeää on riittävä himmentimien määrä, koska tykkään niiden kanssa säätää.

Sisäovet ovat puusepällä jo tekeillä. Värikarttojen kanssa on tullut raksalla pyörittyä ja päädyimme vaaleanharmaisiin oviin muutoin, mutta kuistin ovissa piti vähän repästä ja vaaleaa turkoosia on sitten tulossa sinne. Vähän jännittää miltä näyttää isolla pinnalla 😃

Myös lattiatilaus pitäisi tehdä. Olimme jo päättäneet mennä Pergon vinyylilankulla mutta kumminkin ihan lautalattia veti nyt pidemmän korren. Aina ei käytännöllisyys voita! Mietittiin alkuun kuinka tuo toimii lattialämmityksen kanssa mutta pienen haastattelukierroksen jälkeen ongelmia ei pitäisi tulla. Lattian eläminenkään ei juuri haittaa, pienet raot kuuluvat asiaan, jos niin on tullakseen. Työtä toki lautalattian asentaminen vaatii vinyyliä enemmän.

Parrut vielä tulossa tummiksi.

Inspiraatiokuva Pinterestistä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti